Ξενολατρεία

 του Κλασικού Έλληνος

 Είναι αιώνια, η παράλογη αγάπη του μέσου Έλληνος για τα ξένα πρότυπα και τις ξένες συνήθειες. Είναι αυτή η ξενομανία είναι που ιστορικώς, μας ταλαιπωρεί και εξεφτελίζει. Πως μπορεί ένας μέσος Νεοέλλην να μην ταπεινώνεται και εξεφτελίζεται όταν έρχονται άθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να επισκεφθούν τον Παρθενώνα, ενώ ο ίδιος δεν έχει πάει ποτέ; Πως μπορείς να μην ντρέπεσε όταν βλέπεις τον Κινέζο να ξέρει και να διαβάζει για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο ενώ ο "Έλλην" Υπουργός "Παιδείας" καταργεί και αυτά τα λίγα που αναφέροταν στο βιβλίο της Ιστορίας;

 Κατά τα άλλα κάτσε εσύ και ασχολείσου με την κάθε ηλιθιότητα που εντέχνως σου παρουσιάζουν. Διαβαζε μόνο για το τι κάνουν οι διάσημοι. Προσπάθεισε να μιάσεις. Κάνε και ό,τι κάνει η κάθε -περιορισμένης νοητικής ικανότητας- διάσημη. Α, και μην διαφωνήσεις με κάποια "προοδευτικότητα" που εκφράζουν οι "ανοιχτόμυαλοι", είσαι ηλίθιος. Μην τυχον και διαβάσεις ένα βιβλίο, αυτά δεν χρησιμοποιούνται πλέον για μόρφωση αλλά για ... διακόσμηση!

 Αλλά τι να περιμένεις από έναν λαό ο οποίος προτιμά να ακούσει για την Τζολί και τον Πιτ, παρά να διαβάσει λίγο Ιστορία; Κανένας δεν έχει πρότυπο κάποιον Έλληνα που έχει διαπρέψει είτε για το ήθος είτε για τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα. Θαυμάζουν όλοι τον Τσε!

 Μα δεν θα καταλάβεις ποτέ τι εστί Ελληνική Παιδεία, Εθνικός Πολιτισμός και παράδοση. Και βλακωδώς θα πεις "Και τι με νοιάζει εμένα;". Ε, ωραία! κάτσε και ζησε την σάπια ζωη που σου επιβάλλει ο "σύγχρονος" κόσμος, ζήσε κλαίγοντας την  μοίρα σου, ζήσε κατηγορώντας πολιτικούς, ξένους, διαφθαρμένους γιατι καταστρέφουν την χώρα σου, παραβλέποντας το γεγονός ότι ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

 Διότι, εσύ Έλληνα ξέχασες το πολιτισμό, την πίστη σου και τις παραδόσεις σου, δηλαδή έχασες την προσωπικότητα σου. Και για αυτό αγωνίζεσε μανιωδώς να μοίασεις σε άλλους, που ψευδώς θεωρείς οτι έχουν καλύτερη ζωή από ότι εσύ είχες. Μα αυτή η προσωπικότητα που προσπαθείς να υιοθετήσεις, δεν είναι δικία σου, είναι, ήταν και θα είναι ξένη.

 Ο Ιωάννης Μεταξάς έλεγε πως το παν στη ζωή είναι η προσωπικότης. Και είχε δικιο. Όταν χάνεται και ξεχνιέται η παιδεία ενός εθνούς, παύουν και υφίστανται αυτά που το κρατούν ενωμένο, ώστε κάποτε, παύει να υφίσταται και το ίδιο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

ΓΑΙΑ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

ΕΡΕΒΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)